Koninklijke Bibliotheek opent nieuwe leeszaal

© KBR
| De nieuwe leeszaal laat veel licht binnen.

De Koninklijke Bibliotheek van België opent een nieuwe leeszaal. Op die plek kunnen bezoekers kranten en andere media raadplegen, onderzoek doen, werken en vergaderen.

De nieuwe leeszaal, die vanaf maandag voor publiek toegankelijk is, heeft 190 zitplaatsen. Er zijn ook aparte leesruimtes beschikbaar voor overleg of vergaderingen. Ook aan rolstoelgebruikers is gedacht: een lift geeft toegang naar de hoger gelegen mezzanine.

De nieuwe, lichte leeszaal geeft onderdak aan meer dan tweeduizend Belgische en vijfhonderd buitenlandse krantentitels, gaande van 1800 tot vandaag. Ook de gedigitaliseerde kranten zijn toegankelijk via de toepassing BelgicaPress.

Het renovatieproject maakt deel uit van een groter plan van de bibliotheek. De Koninklijke Bibliotheek wil haar collecties meer openstellen en in de kijker zetten. Dat doet ze zowel door het gebouw aantrekkelijker te maken, maar ook door nieuwe instrumenten in gebruik te nemen, zoals de digitale catalogus die later dit jaar wordt voorgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?