Talentenhuis Zinnema klaar voor feestelijke heropening

JP
© BRUZZ
16/01/2018

Open talentenhuis Zinnema is zo goed als klaar na de verbouwingswerkzaamheden. De ingang werd aangepakt, er kwam een binnentuin en de foyer kreeg een nieuw plafond en nieuwe vloeren. Aanstaande vrijdag wordt het vernieuwde gebouw op ingehuldigd met een artistieke sleep over.

De renovaties werden al in 2014 aangekondigd. De lange ingang zou worden opengebroken en de nieuwe foyer moest voldoende licht genereren. Ook zijn de plafonds en vloeren vernieuwd, werd het betonnen podium omgevormd naar een lichtere houtstructuur en kreeg de zaal 359 nieuwe theaterzetels.

Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe gebouw feestelijk ingehuldigd met een artistieke sleep over, zo schrijft De Standaard. Dertig personen zullen op het podium slapen en daar een bijzonder verrassingsprogramma krijgen voorgeschoteld. Op zaterdag staat een gevarieerd aanbod op het programma voor het grote publiek, met theater, workshops en dans. Ook de artiesten die het komende jaar zullen optreden bij Zinnema worden uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en het publiek.

De verbouwingen werden al aangekondigd in 2014. Ze werden uitgesteld, omdat de offertes hoger uitvielen dan de geraamde kosten. In mei startten de werkzaamheden dan toch. Het gebouw sloot tijdens de werkzaamheden tijdelijk zijn deuren, al gingen de workshops wel door in het gedeelte van het gebouw dat niet verbouwd werd. Daarnaast vonden voorstellingen van Zinnema in cultuurhuizen van partners plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Cultuurnieuws, Zinnema

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni