| De legendarische cinema op de Anspachlaan heropent eind februari

Voormalige Pathé Palace heropent in februari

JP
© BRUZZ
10/01/2018

De voormalige cinemazaal Pathé Palace opent in februari onder de nieuwe naam 'Palace'. Het historische pand aan de Anspachlaan is al sinds 2001 gesloten, daarna werd de heropening van het pand verschillende keren uitgesteld.

Cinema Palace opent op 28 februari opnieuw de deuren. Dat schrijft Le Soir en wordt bevestigd door de woordvoerder van de achterliggende vzw.

Eigenlijk zou de arthouse-bioscoop op de Anspachlaan al in januari openen, maar een lek in het aanpalende pand zorgde voor vertraging. De architecten hebben bij de renovatie van de vier cinemazalen, bar en restaurant het pand zoveel mogelijk in oude staat willen herstellen.

Het dossier van de bioscoop kende een woelige voorgeschiedenis. Het beschermde gebouw schuin tegenover de Ancienne Belgique werd in 2001 al gekocht door de Franse gemeenschap. Aanvankelijk gaf het onderdak aan het Théâtre National, tot het theater verhuisde naar zijn huidige pand op de Emile Jacqmainlaan. Het duurde daarna tot 2012 voor de renovatiewerken aan het gebouw van start konden gaan.

pathépalace.jpg

| Een archiefbeeld van de cinemazaal zoals die er vroeger uitzag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Pathé Palace , bioscoop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni