| De plannen voor de Sint-Vincentiusschool.

220 extra plaatsen voor Sint-Vincentiusschool in Ukkel

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
05/07/2022

De Sint-Vincentius Basisschool in Ukkel breidt uit. "De capaciteit gaat hierdoor van 60 naar 280 plaatsen", zegt Frederic Convent, voorzitter van de inrichtende macht van de school. De school heeft jaren moeten wachten tot de verkoop rond was.

Sint-Vincentius was eerst een kleuterschool met 60 plaatsen. Omdat er plannen waren om die om te vormen tot een volwaardige basisschool, werd al in 2017 een compromis getekend met de gemeente Ukkel, voor de panden in de Beeckmanstraat 83, 85 en 87, waar de gemeente toen eigenaar van was. Maar de akte zelf raakte maar niet getekend.

"Er bleek meer asbest in de gebouwen te zitten dan voorzien. Toen dat was opgelost, was er corona, en daarna bleek de aannemer failliet die de nieuwe site moest ontwikkelen, waar de gemeentelijke diensten naartoe trekken", zegt Frederic Convent.

De school werd intussen wel al uitgebreid. Concreet konden leerlingen ook lessen volgen in containerklasjes. Het leerlingenaantal liep op tot ongeveer 160 kleuters en leerlingen nu. Onhoudbaar dus, maar gelukkig raakte de akte deze dinsdag eindelijk getekend.

Convent hoopt al in de herfstvakantie de containers te kunnen verlaten, en de leerlingen naar de Beeckmanstraat 87 en 89 te sturen. Dat laatste gebouw krijgen ze in bruikleen en doet dienst als tijdelijk vestiging. Intussen wordt een openbare aanbesteding uitgeschreven en kunnen uiteindelijk de werken beginnen aan de hangars en garages op de Beeckmanstraat 85 en 87.

Het project komt tot stand met steun van Agion, het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en eigen middelen.

De aankoop van de 3 gebouwen kost 2,25 miljoen euro. De verbouwing wordt op minstens anderhalf keer zoveel begroot.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni