Er waren vorig schooljaar 2.818 mensen die de overstap maakten van de privésector naar het onderwijs. Dat is vijftien procent meer dan in het schooljaar daarvoor en het hoogste cijfer ooit. In Brussel stapten er zo'n 302 over. "In het licht van de coronacrisis zijn er misschien extra veel mensen die een carrièrewending overwegen", zegt minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA).
302 mensen van privésector naar Brussels onderwijs
Al een stap in de goede richting om het nijpend lerarentekort aan te vullen in Brussel: 302 mensen zijn het voorbije schooljaar overgestapt van de privésector naar het onderwijs om er te gaan lesgeven.
Over heel Vlaanderen maakten 2.818 zij-instromers vorig schooljaar de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is vijftien procent meer dan in het schooljaar ervoor en het hoogste cijfer ooit.
Overigens kunnen zij-instromers vanaf september 2020 tot acht jaar anciënniteit meenemen als ze overstappen naar het onderwijs om een knelpuntvak te geven. “Dit is één van de maatregelen om het lerarentekort aan te pakken”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We gaan door op de ingeslagen weg en gaan nog extra knelpuntvakken toevoegen aan de lijst."
Concreet gaat het dan om onderwijzers in de lagere school en om de vakken Nederlands, Nederlands voor nieuwkomers, Frans, wiskunde, bouw, elektriciteit, hout, mechanica, handelscorrespondentie Frans en handelscorrespondentie Nederlands.
Lees meer over: Brussel , Onderwijs , terug naar school , leerkrachten , Ben Weyts