Acht procent meer studenten aan de VUB

© PhotoNews

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) telt dit jaar 19.245 studenten, een stijging met acht procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de onderwijsinstelling. Vooral de bacheloropleidingen kennen een opmerkelijke groei. De laatste vijf jaar steeg het aantal studenten aan de VUB al met zo'n 25 procent.

De bacheloropleidingen aan de VUB groeien met 12 procent en gaan vlot voorbij de kaap van 10.000 studenten. De Faculteit Geneeskunde en Farmacie groeit qua generatiestudenten, studenten die zich voor de eerste maal inschrijven voor een hogere opleiding meteen na het beëindigen van het middelbaar onderwijs, met maar liefst 21 procent. Ook de bachelors in de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen groeien met 16 procent.

Maar ook in de humane wetenschappen zijn opvallende ontwikkelingen: de studie Geschiedenis kent een groei van meer dan 50 procent, en Taal- en Letterkunde doet het terug beter. De Faculteit Recht en Criminologie kende de afgelopen jaren al een sterke stijging en die zet zich dit jaar door. Dat is ook het geval voor de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen, waar vooral de studierichting Psychologie nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft.

De grootste faculteit van de VUB blijft Sociale Wetenschappen en Solvay Business School. Zij groeide van 5.158 naar 5.838 studenten in totaal.

De Faculteit Ingenieurswetenschappen groeit in totaal aantal studenten, maar kent bij de generatiestudenten in de bachelor een lichte daling. Hetzelfde geldt voor de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?