VUB schakelt volgende week naar code rood

© VUB

Vanaf 26 oktober schakelt de Vrije Universiteit Brussel (VUB) over naar code rood. Volgens interne communicatie zet de VUB vanaf dan maximaal in op voltijds, digitaal onderwijs.

Dat bevestigt ook persverantwoordelijke Sicco Wittermans. Hoewel de universiteit nog maar net is overgeschakeld naar code oranje, wordt de situatie vanaf volgende week nog verstrengd.

Vanaf maandag 26 oktober zal de universiteit volledig overschakelen naar afstandsonderwijs, maar dat betekent niet dat aanwezigheid op de campus verboden wordt. Zo zullen praktijklessen en werkcolleges wel nog op de campus plaatsvinden en kunnen ook de eerstejaars nog beroep doen op een aantal contactmomenten.

Bibliotheek en studentenrestaurant blijven open

De bibliotheek blijft geopend, net zoals de studentenrestaurants in Jette en Etterbeek, waar enkel nog afhaalmaaltijden mogelijk zijn. Bovendien verzekert de universiteit dat ze de mentale gezondheid van haar studenten niet uit het oog heeft verloren. De VUB biedt daarom online hulpverlening aan studenten aan, wat mogelijks drempelverlagend kan werken.

De meest kwetsbare studenten krijgen sociaal psychologische begeleiding en een plek om te studeren. Voor internationale studenten wordt een buddyproject op poten gezet en voorziet de universiteit ook in studieplaatsen.

De maatregelen lopen momenteel nog tot 31 december, wat wil zeggen dat de examenperiode voorlopig nog niet wordt beïnvloed, maar dit kan nog aangepast worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?