Studenten en leerlingen volgen online lessen met hun laptop tijdens de coronacrisis

| Studenten en leerlingen volgen online lessen met hun laptop tijdens de coronacrisis.

Afstandsonderwijs voor twee Ukkelse scholen na verwarmingsproblemen

© Belga
12/11/2021

Vanaf volgende week zullen de leerlingen van de Ukkelse middelbare school De Fré enkele lessen van thuis uit moeten volgen als gevolg van verwarmingsproblemen. Dat hebben verschillende media vrijdag gemeld. In het Atheneum Ukkel 1 tekende zich eerder al eenzelfde scenario af.

Omdat de verwarming in enkele lokalen van de Ukkelse middelbare school De Fré het liet afweten, moesten leerlingen vaak met dikke truien en jassen naar school. De directie heeft daarom besloten om vanaf volgende week een deel van de lessen op afstand te organiseren.

De situatie is vergelijkbaar in het Atheneum Ukkel 1. Een deel van de gebouwen zit er volgens vakbondsman Michel Oeyen (SLPF) al ongeveer een maand zonder verwarming. Daar wordt voor verschillende klassen van het middelbaar nu al afgewisseld tussen afstandsonderwijs en les op school.

Volgens Oeyen zijn de verwarmingssystemen in beide scholen verouderd. Het is volgens de vakbondsman mogelijk dat de verwarmingsproblemen zich al in september voordeden, maar nu pas worden opgemerkt omdat het stilaan kouder wordt.

In beide scholen moeten onderdelen worden besteld om de verwarmingssystemen te herstellen. De gebouwen zijn eigendom van Wallonie-Bruxelles Enseignement. "Er is een renovatieplan voorzien door minister Frédéric Daerden," zegt Michel Oeyen, "maar we gaan ervan uit dat een oplossing nog niet voor morgen is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Onderwijs, Frédéric Daerden, Atheneum Ukkel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni