| Het Koninklijk Atheneum Toots Thielemans

Leerkrachten Toots Thielemans roepen andere scholen op tot manifestatie

EDB
© BRUZZ
14/02/2020

Leerkrachten van het Koninklijk Atheneum Toots Thielemans in Sint-Jans-Molenbeek eisen de garantie op onderhoud van hun gebouw, samen met een budget om het gebouw opnieuw in goede staat te brengen. Om die eis kracht bij te zetten, vragen ze ook andere scholen om deel te nemen aan een manifestatie die gepland staat op vrijdag 21 februari.

Net zoals in het atheneum Andrée Thomas, slepen de problemen in het atheneum Toots Thielemans al een tijdje aan. De leerkrachten klagen de deplorabele staat van de gebouwen aan, net als het gebrek aan een atelier waar praktijklessen kunnen doorgaan. Sinds september gaan die praktijklessen dan ook niet meer door.

Op dinsdag bezocht bevoegd minister Frédéric Daerden (PS) samen met Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) de school. “Geen van beiden leek verrast door wat ze zagen. Dat zegt veel over de staat van de scholen,” reageren de leerkrachten bij La Dernière Heure.

“We hebben hen ook een atelier getoond dat zich naast de school bevindt, en bovendien te koop staat. Een collega vond zelfs eens zes opties op één avond. Dit bewijst dat er een gebrek aan politieke wil is om een atelier voor ons te vinden,” klinkt het.

Hete aardappel

De leerkrachten verwijten het WBE-netwerk (Wallonie-Bruxelles Enseignement) en de verantwoordelijke minister Daerden de hete aardappel naar elkaar door te schuiven. “Na het bezoek zei minister Daerden dat WBE geld voor ons had, maar dat ze het niet konden vrijgeven. Maar minder dan een week voordien hoorden we van WBE dat er geen geld was.”

Naast de werkonderbrekingen kondigen de leerkrachten aan een manifestatie te houden op vrijdag 21 februari. Ze roepen ook andere scholen op daaraan deel te nemen. “De athenea van Koekelberg en Jette kondigden al aan een werkonderbreking in te plannen en een motie van solidariteit voor ons te ondertekenen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Onderwijs, atheneum toots thielemans, stakingen, Frédéric Daerden, Catherine Moureaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni