Studenten HUB studeren examens herexamens

| Studenten studeren voor hun examens

Anderlechtse studenten kunnen blokken in buurthuis Scheut

© BRUZZ
15/05/2022

De gemeente Anderlecht stelt tijdens de blokperiode en de examens van 2022 een studieruimte ter beschikking voor haar studenten in buurthuis Scheut. Een studieplaats is gratis, mits reservering.

Anderlechtse jongeren kunnen van 16 mei tot 24 juni gebruik maken van twee nieuwe studiezalen in Espace Scheut, waarvan één met computers. Deze worden ter beschikking gesteld van de studenten om hen een rustige plaats te bieden waar ze kunnen studeren en werken.

De extra studieruimte komt er op initiatief van schepen van Franstalige jeugd Fatiha El Ikdimi (Les Engagés) na overleg met Anderlechtse jongeren via online enquetes en vergaderingen. Daaruit bleek een gebrek aan studieruimtes in de gemeente.

'Allemaal dezelfde kansen'

"Als sommige van onze jongeren geen plaats hebben om in alle rust te studeren of geen toegang hebben tot een computer, moeten wij hen helpen door hun een ruimte te bieden waar zij zich kunnen concentreren en kunnen studeren. We verdienen allemaal dezelfde kansen: het is onaanvaardbaar dat een jongere een jaar dubbelt omdat zijn omstandigheden hem niet toelieten alle kansen te benutten", benadrukt Fatiha El Ikdimi (Les Engagés), schepen voor Franstalige jeugd.

Het aantal studieplaatsen is beperkt, dus (telefonisch) reserveren is de boodschap. Dat kan op het nummer 02 431 94 20. Het gebruik van de studieruimte is gratis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni