| Leerlingen aan de basisschool Zavelberg in Sint-Agatha-Berchem.

Basisscholen in Jette en Sint-Agatha-Berchem breiden uit: 444 extra plaatsen

TDN
© BRUZZ
30/04/2020

In het noord-oosten van Brussel komen er 444 extra plaatsen bij in het Nederlandstalig onderwijs. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trekt voor de capaciteitsuitbreiding van basisscholen De Kleine Geuzen in Jette en Zavelberg in Sint-Agatha-Berchem bijna 12 miljoen euro uit.

De vervallen kleuterblokken van De Kleine Geuzen naast het Koning Boudewijnpark gaan tegen de vlakte. In de plaats komen nieuwe klaslokalen. Daarnaast zal ook het huidige schoolgebouw en de site rondom de basisschool een facelift krijgen.

444 extra plaatsen

De capaciteit van de Jetse school op de Dieleghemse Steenweg neemt zo toe van 236 naar 440 plaatsen. De VGC verleent een subsidie van 4,55 miljoen voor de werken, die volgend jaar van start zouden moeten gaan.

Om de 98 kinderen van de Berchemse basisschool De Knapzak op te vangen, maakt ook het nabijgelegen Zavelberg zich op voor een verdubbeling van de capaciteit. De campus op het Oscar Ruelensplein zal door de renovatie eveneens plaats bieden aan 440 leerlingen.

Gloednieuwe crèche

Het bouwproject in Sint-Agatha-Berchem voorziet ook in een nieuw kinderdagverblijf. De verouderde gebouwen van crèche 't Zandlopertje worden afgebroken. De VGC trekt voor de uitbreiding van basisschool Zavelberg 7 miljoen euro uit. De bouwwerken starten in 2021.

"Met de capaciteitsuitbreiding komen we tegemoet aan de behoefte aan Nederlandstalig onderwijs in Brussel", zegt minister van Nederlandstalig onderwijs Sven Gatz (Open VLD). "Ook in deze coronacrisis richt de VGC het oog op de toekomst van ons onderwijs voor de Brusselse ketjes."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Sint-Agatha-Berchem , Onderwijs , basisschool De Knapzak , basisschool Zavelberg , basisschool De Kleine Geuzen , VGC onderwijs , Sven Gatz

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni