Basisschool KA Etterbeek voert mondmaskers in voor 4de, 5de en 6de leerjaar

© Scholengroep Brussel
| De basisschool van het GO! KA Etterbeek voert een algemene mondmaskerplicht in voor de oudste leerlingen

Vanaf deze week zijn leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de basisschool van het KA Etterbeek verplicht om net als middelbare scholieren op school te allen tijde een mondmasker te dragen. Die beslissing komt er nadat het naburige Collège Saint-Michel dicht moest vanwege het hoge aantal besmettingen.

"Er zijn behoorlijk wat leerlingen die een broer of zus op het Collège Saint-Michel hebben", zegt Karin Struys, woordvoerster van de GO! Scholengroep Brussel, waar de school deel van uitmaakt. De directie vraagt die leerlingen om niet naar school te komen totdat de oudere broer of zus negatief heeft getest.

Ook andere scholen in de buurt, zoals La Colombe de la Paix en Les Carrefours, moesten deels sluiten door corona-uitbraken. "Met de mondmaskerplicht wil de directie besmettingen voorkomen, om zover als mogelijk de school open te kunnen houden", zegt Struys.

Andere Brusselse basisscholen in het gemeenschapsonderwijs of het vrije net hebben vooralsnog geen plannen om een algemene mondkapjesplicht in te voeren. Binnen de nieuwe teststrategie van het Vlaamse onderwijs worden mondmaskers in de vijfde of zesde klas van het lager onderwijs pas verplicht als een kind uit hetzelfde leerjaar positief getest heeft op corona.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?