Brussel-Stad deelde al 1.500 laptops uit in scholen

© Photo News

Het Brusselse stadsbestuur deelde al bijna 1.500 laptops uit, vooral aan leerlingen van het vierde secundair.

Dat zei schepen voor Franstalig onderwijs Faouzia Hariche (PS) op de gemeenteraad van de Stad maandag. Het gaat om nieuwe toestellen die de Stad aankocht voor circa 600 euro per laptop.

Het leeuwendeel (1.371) van de computers ging naar leerlingen in het vierde secundair van zowel Franstalige als Nederlandstalige scholen, die de toestellen kunnen gebruiken voor thuislessen. De rest was voor leerlingen van de hogeschool Francisco Ferrer en voor een dertigtal leerkrachten.

Waarborg

De Nederlandstalige scholen van de Stad kregen bovendien ook nog een 200-tal laptops van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie, verduidelijkt bevoegd schepen Ans Persoons (Change.brussels/SP.A).

Wie een laptop van de Stad kreeg, betaalt daarvoor een waarborg van 50 euro, die terugbetaald wordt na afloop van de gebruiksperiode. PVDA/PTB wierp op dat het bedrag voor heel wat gezinnen nog steeds hoog is.

Schepen Hariche repliceerde dat er sociale diensten zijn die het bedrag kunnen voorschieten. “En wat gratis is beschouwen mensen ook al snel als waardeloos,” aldus nog de schepen.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?