Meer dan 1.000 laptops verdeeld in secundaire scholen in Brussel

© PhotoNews
| Lockdown covid-19: verdeling van laptops aan jongeren in Sint-Jans-Molenbeek door Centrum West, een deel van de jongerenwerking van D'Broej.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er bijna 1.000 laptops verdeeld in de Brusselse middelbare scholen. Dat hebben Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en gewestminister van Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) woensdag bekendgemaakt in een persbericht.

In april kondigde Clerfayt aan dat 117 laptops beschikbaar zouden worden gesteld voor sociaal kwetsbare studenten. Afgelopen juli stemde de Brusselse regering ermee in om een bedrag van meer dan 3,2 miljoen euro vrij te maken, waarvan bijna 360.000 euro in 2020, om computerapparatuur aan te schaffen, die ter beschikking wordt gesteld van studenten uit achtergestelde wijken.

"In de maand oktober zijn 670 laptops verspreid. Net op tijd om de overstap naar het afstandsonderwijs te maken," luidt het. In totaal 67 scholen (53 Franstalig en 14 Nederlandstalig) maken gebruik van het initiatief in 2020. De verdeling werd gecoördineerd in samenwerking met de diensten van perspectivica.brussels, de Vlaamse Gemeentschapscommissie en het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest.

Tegelijkertijd zet het Gewest zijn "Recycle IT"-project voort, dat tot doel heeft computerapparatuur die door de Brusselse administraties buiten gebruik is gesteld, te herstellen.

Leerlingen van het secundair onderwijs binnen de Federatie Wallonië-Brussel zijn woensdag overgeschakeld op afstandsonderwijs. De maatregel, die ook geldt voor de volgende twee dagen, kwam er na de uiterst zorgwekkende coronasituatie in het land.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?