Molengeek, het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers, kondigt in november 2019 een samenwerking met Proximus aan

| MolenGeek, het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers, wil graag zijn steentje bijdragen door leerlingen te voorzien van degelijk materiaal voor thuisonderwijs.

MolenGeek zamelt laptops in en helpt leraren met e-learning

Godfried Roelant
© BRUZZ
26/03/2020

Techincubator MolenGeek, dat beginnende informatica-ondernemers helpt bij de opstart van een onderneming, wil zijn kennis en materiaal ter beschikking stellen van de leraren en leerlingen die door de coronacrisis zijn aangewezen op thuisonderwijs. De organisatie lanceert daarbij een oproep richting de bedrijfswereld om overbodige en verouderde laptops bij hen binnen te brengen.

Tot en met 2 april blijven de scholen in ons land al zeker gesloten en de kans is groot dat er ook na de paasvakantie nog geen les zal worden gegeven. Het coronavirus zorgt ervoor dat leerlingen van thuis uit onderwijs moeten volgen via digitale platformen zoals Smartschool. Maar niet elke leerling beschikt over een degelijke laptop en internetverbinding. En daar wil techincubator MolenGeek iets aan veranderen.

200 aanvragen voor laptops

De organisatie begeleidt normaal gezien beginnende informatica-ondernemers bij de uitwerking van hun idee, maar stelt nu alles in het werk om kinderen te voorzien van een degelijke opleiding, en vooral materiaal. De onderneming vraagt aan de bedrijfswereld om verouderde laptops bij hen binnen te brengen. Die wil MolenGeek dan herformatteren en voorzien van de juiste software. En dat is nodig, want momenteel is de vraag naar goedwerkende laptops enorm. De lijst telt al meer dan 200 aanvragen.

E-learning vraagt niet alleen een inspanning van de leerling, maar ook van de leerkracht. En ook daar wil MolenGeek bij helpen. Leraren kunnen er terecht met problemen met de verschillende leerplatformen, alsook met technische vragen over hoe ze onderwijs vanop afstand het best organiseren.

YouTube, Facebook en Instagram

Alle begeleidingstrajecten zijn ook online beschikbaar via YouTube, Facebook en Instagram. Dat geldt ook voor de klassieke codeerlessen voor beginnende zelfstandigen en ondernemers. Die worden op hun beurt verzameld in capsules onder de naam MolenGeek Community.

Wie zelf laptops wil schenken aan dit initiatief, kan daarvoor mailen naar community@molengeek.com. MolenGeek verzekert dat alle computers eerst gereset worden alvorens ze opnieuw in gebruik worden genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , Samenleving , Onderwijs , MolenGeek , thuisonderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni