Het coronavirus dwingt de VUB tot alternatieven: een leegstaand kantoorgebouw in de Jozef II-straat werd omgevormd tot 7 leslokalen waar vanaf 21 september 2020 maximaal 455 studenten veilig les kunnen volgen

| Tussen 31 oktober en 11 november worden geen activiteiten meer op de campus van de VUB georganiseerd.

VUB schakelt over op volledig digitaal onderwijs

© Belga
28/10/2020

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf 31 oktober tot en met 11 november volledig over op digitaal onderwijs, in navolging van de beslissing van de Vlaamse overheid. Op de campussen worden geen activiteiten meer georganiseerd en dus vinden er ook geen practica of labs meer plaats. Dat heeft de communicatiedienst van de universiteit vandaag/woensdag bekendgemaakt.

De Vlaamse overheid besliste dinsdagavond dat ook het Vlaamse hoger onderwijs 100 procent digitaal moet. Voor de VUB betekent dit dat er geen fysieke colleges meer plaatsvinden en de lessen voortaan digitaal verlopen. De maatregel heeft gevolgen voor de practica en labs, want die gaan niet meer door en kunnen niet digitaal gevolgd worden. De Vlaamse ministerraad van aanstaande vrijdag kan hier wel nog uitzonderingen op bepalen.

De VUB doet een oproep aan haar kotstudenten en vraagt hen een duidelijke keuze te maken: op kot blijven of naar huis gaan in de periode waarin geen fysieke lessen gegeven worden. Tussen kot en thuis reizen vergroot enkel het besmettingsrisico door contact te hebben met verschillende bubbels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, VUB, thuisonderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni