VUB schakelt over op volledig digitaal onderwijs

© Belgaimage
| Tussen 31 oktober en 11 november worden geen activiteiten meer op de campus van de VUB georganiseerd.

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf 31 oktober tot en met 11 november volledig over op digitaal onderwijs, in navolging van de beslissing van de Vlaamse overheid. Op de campussen worden geen activiteiten meer georganiseerd en dus vinden er ook geen practica of labs meer plaats. Dat heeft de communicatiedienst van de universiteit vandaag/woensdag bekendgemaakt.

De Vlaamse overheid besliste dinsdagavond dat ook het Vlaamse hoger onderwijs 100 procent digitaal moet. Voor de VUB betekent dit dat er geen fysieke colleges meer plaatsvinden en de lessen voortaan digitaal verlopen. De maatregel heeft gevolgen voor de practica en labs, want die gaan niet meer door en kunnen niet digitaal gevolgd worden. De Vlaamse ministerraad van aanstaande vrijdag kan hier wel nog uitzonderingen op bepalen.

De VUB doet een oproep aan haar kotstudenten en vraagt hen een duidelijke keuze te maken: op kot blijven of naar huis gaan in de periode waarin geen fysieke lessen gegeven worden. Tussen kot en thuis reizen vergroot enkel het besmettingsrisico door contact te hebben met verschillende bubbels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?