Jeugdorganisaties slaan handen in elkaar met growfunding voor laptops

Laptops zijn nodig voor jongeren die er geen hebben.

Vijf Brusselse jeugdorganisaties hebben een growfunding opgestart om laptops aan te kopen voor kansarme Brusselse jongeren zodat zij ook tijdens de coronacrisis hun schoolwerk kunnen doen. Onder meer Vlaanderen gaf 6900 euro. "Zonder laptop riskeren jongeren hopeloos veel schoolachterstand op te lopen."

De actie werd in eerste instantie opgezet door de jeugdwerking D'Broej, maar inmiddels werden de krachten gebundeld met Nakama, Molenbeek Rebels Basketball, Bx Represent en Maks. Er werd al bijna 30.000 euro van de beoogde 140.000 euro opgehaald.

"Kinderen en jongeren moeten momenteel online hun schooltaken opvolgen", valt te lezen op de growfundingpagina. "Alleen: veel Brusselse kinderen en jongeren hebben geen computer. Ze riskeren hopeloos veel schoolachterstand op te lopen. Daarnaast kan een computer nu ook ingezet worden bij het broodnodige contact met de buitenwereld en groepsmomenten met vrienden en leeftijdsgenoten. Maatschappelijk isolement heeft immers een extra negatief effect op jongeren wiens welzijn sowieso al wankel is."

"De Brusselse Jeugdorganisaties willen de komende dagen en weken een laptop bezorgen aan de kinderen en jongeren die er een nodig hebben en die door de coronacrisis extra zwaar getroffen worden", gaat de tekst verder. "Deze growfunding is daarbij een van de pistes die we inzetten."

Vlaamse steun

De Vlaamse overheid is een van de donateurs en maakte 6.900 euro over aan het project. “D’Broej is sterk ingebed in Brussel", zegt Vlaams minister van Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V). "Hun jeugdwerkers genieten het vertrouwen van de jongeren. Het nodige materiaal leveren is één iets, er moet ook voldoende ondersteuning en goede opvolging zijn. Bij D’Broej zijn de middelen in ervaren handen."

De laatste weken werden er door verschillende instanties al laptops verdeeld onder kansarme jongeren. Zo stelde Molengeek materiaal ter beschikking, werden er 1.200 tweedehands laptops voor het Nederlandstalig onderwijs ingezameld via DigitalForYouth.be en verdeelde het Brussels gewest 117 gerecupereerde laptops.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?