Brussels gewest recupereert 117 laptops voor kwetsbare leerlingen

© PhotoNews

De administratie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft 117 laptops gerecupereerd die ter beschikking worden gesteld van kwetsbare leerlingen die niet over een computer beschikken tijdens de lockdown. Dat maakt Brussels minister van Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) donderdag bekend.

De coronacrisis maakt ook duidelijk dat er, zeker in grootsteden, nog steeds een digitale kloof is. In veel gezinnen is er vaak maar één vaste of draagbare computer ter beschikking en dat maakt het telewerken of afstandsonderwijs er niet makkelijker op.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar alle ambtenaren thuis werken, heeft intussen 117 laptops kunnen recupereren die niet meer gebruikt werden. De sociale onderneming Close The Gap maakt deze toestellen opnieuw gebruiksklaar en verdeelt ze onder leerlingen met sociale moeilijkheden in het kader van het project Digital For Youth.

"De leerlingen mogen niet benadeeld worden door de crisis als gevolg van het coronavirus. We moeten alles in het werk stellen om te verhinderen dat de meest kwetsbare leerlingen een achterstand oplopen, enkel omdat ze thuis geen computer hebben. De verschillen tussen zij die een computer hebben, en de anderen mogen niet benadrukt worden", vindt minister Clerfayt.

Tegelijkertijd lanceert de Brusselse minister van Digitalisering een oproep naar de verschillende Brusselse administraties om IT-materiaal zoals laptops, tablets en telefoons die niet meer gebruikt worden, te schenken aan de vzw's die deze kunnen oplappen en hergebruiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?