© Saskia Vanderstichele

Brussel start gratis ondernemersacademie

© Belga
26/04/2021

In Brussel zullen binnenkort 50 deelnemers een gratis opleidingsprogramma kunnen volgen om een start-up te leren uitbouwen. Ze worden daarbij begeleid door specialisten van internetgigant Google en een netwerk van ondernemers en investeerders.

Het gaat om een initiatief van het Franstalige Brusselse publieke opleidingsagentschap Bruxelles Formation, de digitale campus BeCentral, investeerdersgroep BeAngels en Google. Ze beginnen naar eigen zeggen met de academie "We are founders" als antwoord op de economische crisis door de coronapandemie.

Het intensieve leertraject van 9 maanden moet de overgang mogelijk maken van een commercieel concept naar een bedrijf dat op eigen benen staat. Het staat open voor "iedereen met goesting om te ondernemen" en er is geen diploma of startkapitaal nodig. De inschrijvingsprocedure start meteen. De training begint in september.

Werkzoekenden die aan het programma deelnemen, houden hun voordelen en krijgen een opleidingsbonus. Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) ziet het project als een oplossing voor werkzoekenden die hun eigen baas willen worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie