Brusselse freinetscholen zeker van start na inschrijvingsperikelen

© Keerpunt freinetscholen
| De vestiging van de school in Vorst

De twee nieuwe Brusselse freinetscholen starten in september zeker aan het nieuwe schooljaar. Er zijn genoeg leerlingen ingeschreven na een moeilijke start. De scholen waren aanvankelijk niet opgenomen in het overzicht van het lokaal overlegplatform en waren dus moeilijk vindbaar.

Het gaat om de allereerste Nederlandstalige secundaire freinetscholen in Brussel. De start op 2 september is nu gegarandeerd voor de vestigingen in Vorst en Molenbeek. Beide scholen zijn onderdeel van vzw Keerpunt.

In Vorst gaat het om de allereerste Nederlandstalige secundaire school, in Molenbeek om de tweede. Samen met vijf andere afdelingen in Vlaanderen vormen ze één school om zo minimumaantal leerlingen te halen.

Onvindbaar

De start van de inschrijvingen verliep moeizaam. Het lokaal overlegplatform (LOP) wilde de scholen uit voorzichtigheid niet opnemen in het online overzicht. Het project zou kunnen mislukken, vreesde het LOP, na negatieve ervaringen met een andere school. Maar door de scholen niet op de lijst te zetten waren ze moeilijk vindbaar waardoor de kans om mislukking net toenam. Een absurde situatie, vond Keerpunt.

Uiteindelijk kwamen de scholen toch nog op de website. In totaal zijn er voor de twee vestigingen een 25-tal leerlingen ingeschreven, genoeg om van start te gaan. De organisatie verwacht dat daar eind augustus en begin september nog wat leerlingen zullen bijkomen die nu nog op een wachtlijst staan voor een school die al volzet is.

De twee vestigingen starten nu met eerstejaarsklassen. Elk schooljaar zal er een klas bijkomen. De voorbereidingen lopen vlot, zegt de organisatie. In Vorst gebruikt Keerpunt een bestaand gebouw waar vroeger een Franstalige school zat. De organisatie en hulpvaardige ouders bereiden de klassen voor. In Molenbeek komt de klas in de gloednieuwe gebouwen van basisschool Ket & Co (ex-Windekind).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?