Clerfayt sluit Schaarbeekse school rest van de week

© KVDP/BRUZZ
| Op dinsdag liepen de gemoederen aan de gemeenteschool in de Josaphatstraat hoog op

Na twee dagen van hevige protesten aan de Franstalige gemeenteschool École 1 in Schaarbeek, beslist burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) om de school de rest van de week te sluiten. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd aan onze redactie.

Ouders protesteerden twee dagen aan de schoolpoort in Schaarbeek omdat er vermoedens waren opgedoken dat een kind van vier jaar oud misbruikt zou zijn. En ook al kondigde het parket vandaag aan dat uit onderzoek blijkt dat er geen misbruik plaatsvond, geloven heel wat ouders dat niet. De politie moest zelfs traangas inzetten om de massa af te houden.

"Omwille van de rellen van gisteren en vandaag, en omwille van het feit dat een aantal ramen van de school sneuvelde, hebben we besloten om de school tot op het einde van de week gesloten te houden," bevestigt Thomas Amrom, medewerker aan het kabinet van de burgemeester, aan BRUZZ.

"Vanaf maandag kan de school hopelijk weer open," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?