| MolenGeek neemt zijn intrek in een nieuw gebouw van de Stad Brussel in de Bockstaellaan.

Codeerschool MolenGeek krijgt nieuwe antenne in Laken

EC
© BRUZZ
17/01/2022

In het voorjaar opent de vzw MolenGeek een nieuwe antenne in de Bockstaelwijk in Laken. Het wordt een incubator voor start-ups met een bijzondere focus op artificiële intelligentie.

Dat bevestigt MolenGeek-oprichter Ibrahim Ouassari aan BRUZZ. Maandagavond maakt de Brusselse gemeenteraad alvast 150.000 euro vrij voor deze nieuwe poot van MolenGeek in Laken. Net als in de bestaande antenne in Molenbeek is het de bedoeling om een incubator voor tech start-ups te zijn. Het verschil is dat de focus in Laken heel specifiek op de ontwikkeling van artificiële intelligentie zal liggen.

“We hopen te openen in de loop van maart,” zegt Ouassari. “We zijn hierover al lang in overleg met de Stad Brussel. We kunnen het gelijkvloers van een gebouw in de Bockstaelwijk huren.”

Opleidingen

Het gebouw ligt in de Bockstaellaan 160 en is in 2014 aangekocht door de stad Brussel in het kader van wijkcontract Bockstael. Er komen ook woningen in het pand. De renovatie is nog bezig maar als alles goed gaat, wil MolenGeek er vanaf maart zijn intrek nemen. De bedoeling is om er start-ups te begeleiden, evenementen en lezingen te organiseren over artificiële intelligentie en opleidingen voor Brusselse werkzoekenden te voorzien.

"De uitdaging is om mensen die nog helemaal geen kennis hebben van programmeren, alles aan te leren"

Ibrahim Ouassari, MolenGeek

1752 Ibrahim Ouassari 1 bewerkt

“We zijn nog in overleg met Actiris en Bruxelles Formation over deze vormingen,” zegt Ouassari. “Die zullen minstens veertien maanden duren. De uitdaging is om mensen die nog helemaal geen kennis hebben van programmeren, alles aan te leren.” Ter vergelijking, de andere programmeeropleidingen van MolenGeek duren maar zes maanden. Sinds de oprichting van de vzw in 2015 zijn al meer dan 600 Brusselaars opgeleid tot programmeur via dit programma.

MolenGeek krijgt voor de nieuwe antenne ook steun van tech bedrijven Google en Facebook. Samen gaat het nog eens over ongeveer 150.000 euro, zegt Ouassari, bovenop de 150.000 euro van de stad Brussel.

Vanwege de stad Brussel laat schepen Fabian Maingain (Défi), bevoegd voor smart city, weten dat het gebouw "dit jaar nog" opent. "Vanavond wordt de eerste financiering vrijgemaakt voor de inrichting van de codeerschool," zegt zijn woordvoerster Adelaïde De Patoul.

MolenGeek Laken_Bockstaellaan 160

| Het gebouw in opbouw. De opening is voorzien in maart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni