| Het pand zal vanaf januari voor drie jaar een tijdelijke invulling krijgen, in afwachting van een latere renovatie.

Stad Brussel zoekt tijdelijke invulling voor gebouw in Bockstaellaan

EC
© BRUZZ
02/10/2020

Brussels schepen van Openbaar Patrimonium Khalid Zian (PS) lanceert een projectoproep om een leegstaand pand in de Emile Bockstaellaan 160 een tijdelijke invulling te geven. Geïnteresseerde verenigingen kunnen het dan voor drie jaar gebruiken.

Het gebouw is sinds 2014 eigendom van Stad Brussel, toen de stad het aankocht in het kader van het wijkcontract Bockstael. Momenteel wordt het nog gebruikt tot eind dit jaar, maar er is nog geen project uitgewerkt voor wat er nadien mee moet gebeuren. In afwachting van een grotere renovatie beslist de stad nu om het tijdelijk ter beschikking te stellen van lokale verenigingen, die er drie jaar een eigen draai aan mogen geven.

"Het is ondenkbaar om deze bruikbare gebouwen leeg te laten staan, wanneer wij weten dat heel wat verenigingen op zoek zijn naar lokalen", zegt schepen Zian vrijdag in een persbericht. "Het voorstel van een tijdelijke toekenning van drie jaar vormt een goed compromis om bijvoorbeeld te bestuderen of een activiteit levensvatbaar is."

Concreet is de stad op zoek naar een projectbeheerder die het gebouw moet beveiligen én die de verschillende verenigingen moet selecteren die het gebouw mogen gebruiken. De projectbeheerder moet die verschillende spelers ook coördineren eens zij er hun intrek nemen. De bedoeling is om een wijkruimte te vormen, met een programmatie die is afgestemd op de behoeften van de wijk.

De stad belooft deze projectbeheerder elk jaar 15.000 euro aan subsidies, bovenop een eenmalige investeringsenveloppe van 45.000 euro. Kandidaten moeten zich voor 26 oktober aanmelden, de beslissing valt in november. Na enkele opknapwerken moet het gebouw dan in maart 2021 de deuren openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Stedenbouw, tijdelijke invulling, leegstand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni