Coronabesmettingen bij Brusselse leerlingen en schoolpersoneel blijven stijgen

© PhotoNews

Het aantal coronabesmettingen bij leerlingen en het schoolpersoneel blijft in Brussel toenemen. Dat blijkt uit cijfers van Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) tussen 27 september en 10 oktober. De cijfers staan in schril contrast met de rest van het land waar het aantal positieve tests met 10 procent is gedaald.

In Vlaanderen is in tegenstelling tot Brussel wel een positieve evolutie merkbaar. "De herfst is begonnen, het griepseizoen breekt aan: we kunnen nog lang niet rusten op onze lauweren", zegt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). "Toch is het hoopgevend dat de cijfers gestagneerd zijn of zelfs dalen."

Vooral verbetering in het secundair onderwijs

Stefan Grielens, algemeen directeur van het Vrij CLB Netwerk, ziet dat de cijfers vooral in het secundair onderwijs dalen. In het basisonderwijs is er een status quo: "Het probleem lijkt in het middelbaar onderwijs van de baan, onder meer dankzij de hoge vaccinatiegraad bij middelbare scholieren."

De cijfers staan in schril contrast met die van vorig jaar: "Toen gebeurden de meeste besmettingen in het secundair onderwijs en was het basisonderwijs rustiger," aldus Grielens.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?