Studenten HUB studeren examens herexamens

| Studenten.

Dankzij OCMW Brussel kunnen studenten blokken in rusthuis

© Belga
24/05/2022

Het OCMW van de Stad Brussel hervat zijn project 'residentieel blokken', na het succes van de eerste editie vorig jaar. Van 23 mei tot 30 juni zullen maximaal zes studenten gebruik kunnen maken van een eenpersoonskamer in het rusthuis Ter Ursulinen om hun examens op een rustige plek te kunnen voorbereiden.

"Veel studenten hebben geen ruimte om zich in goede omstandigheden voor te bereiden op hun examens, omdat hun woning te krap is of hun gezinssituatie gecompliceerd, bijvoorbeeld," zegt Khalid Zian (PS), voorzitter van het OCMW van de Stad Brussel. "We hebben de jongeren die door onze cel Studenten worden begeleid, voorgesteld dit probleem te overwinnen door hun een plaats aan te bieden om hun blokperiode zelfstandig door te brengen, in een rustige en serene omgeving."

"Daartoe heeft ons rusthuis Ter Ursulinen een leegstaande vleugel van zijn gebouw voor hen ingericht en opengesteld. Daar zullen zij beschikken over een eenpersoonskamer, met de nodige uitrusting om zelfstandig te leven en te studeren in optimale omstandigheden," aldus Zian.

Tijdens de eerste editie van het project, in juni en augustus 2021, kon het OCMW 27 studenten een studieplaats geven in een hotel in De Marollen. "De evaluatie was zeer positief: de meeste studenten verklaarden dat zij dankzij het residentieel blokken beter hadden gepresteerd tijdens hun examens. Daarom zetten wij het project dit jaar voort, in een aangepast formaat, dat ook zal worden geëvalueerd," vult Khalid Zian aan. Het plan is om het project ook dit jaar te activeren tijdens de examenperiode in augustus.

Naast het residentieel blokken biedt het Brusselse OCMW ook 146 plaatsen in vier studiezalen aan in de stad. Alle studenten ouder dan 16 jaar kunnen gebruik maken van de ruimtes op vertoon van hun studentenkaart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni