Definitief: Dirk Devroey en Jan Danckaert kandidaat om VUB-rector te worden

© Belga
03/05/2022
Updated: 03/05/2022 18.29u

Dirk Devroey wil de nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel worden. Dat heeft de professor Huisartsgeneeskunde en decaan van de faculteit Geneeskunde en Farmacie dinsdag zelf bekendgemaakt. Vorige week maakte huidig rector ad interim Jan Danckaert al bekend dat ook hij meedingt naar het rectorschap.

"Een warm nest voor iedereen," dat is de slogan waarmee Devroey zijn kandidatuur aankondigt. Hij wil van de VUB de meest vooruitstrevende universitaire gemeenschap van Vlaanderen, België en Europa maken.

"Na veelvuldig overleg met studenten, professoren en medewerkers stel ik mij kandidaat als rector van de VUB. Inspraak, transparantie, welzijn, ontwikkeling van talent, verbondenheid, maatschappelijke identiteit en eenvoudiger administratieve processen staan hoog op de agenda," zegt Devroey, die in Overijse in de Rand rond Brussel woont.

Campagne

De VUB moet vervroegd een nieuwe rector kiezen nadat Caroline Pauwels vanwege ziekte haar functie neerlegde. Het mandaat van de nieuwe rector start in het volgende academiejaar (2022-2023).

Dinsdagavond is de kandidatenlijst officieel publiek gemaakt, Jan Danckaert en Dirk Devroey zijn de enige kandidaten. Ze beginnen nu aan hun campagne met een reeks debatten.

Van maandag 6 juni tot maandag 20 juni kunnen alle personeelsleden van de VUB en het UZ Brussel én alle VUB-studenten stemmen. Hun stemmen worden per groep gewogen, stemmen van studenten wegen minder zwaar dan van het academisch personeel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni