Drie nieuwe speelplaatsen op Campus Spoor West in Anderlecht

© Sven Gatz

Op Campus Spoor West heeft VGC-collegelid bevoegd voor Scholenbouw Sven Gatz drie nieuwe speelplaatsen ingehuldigd. De VGC investeerde 300.000 euro in de speelplaatsen.

Campus Spoor West in Anderlecht huisvest drie scholen: Spes, een basisschool voor buitengewoon onderwijs, de Cardijnschool, een secundaire school voor buitengewoon onderwijs en het Sint-Guido-Instituut.

Bij Spes was de speelplaats vroeger een parking. De school heeft nu onder meer een afgebakende sportzone gekregen. De Cardijnschool deelde de speelplaats met Spes, maar heeft nu een aparte ruimte gekregen, met onder meer wandelpaden voor kinderen met een autismespectrumstoornis.

Ook de speelplaats van het Sint-Guido-Instituut was vroeger een parkeerplaats. Nu is er naast de speelplaats ook een amfitheater met ongeveer driehonderd zitplaatsen. "Ik ben fier op deze realisatie dankzij de scholen en het project BuitenSpel van de VGC", aldus Sven Gatz (Open VLD). "Het is mooi hoe zij samenwerken en van oude schoolkoeren en parkings uitdagende en multifunctionele speelomgevingen maken, die ook kunnen dienen als attractieve leeromgeving, waar kinderen leren door te spelen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?