Eerste Brusselse 'Dag van de Meertaligheid' vindt zaterdag plaats

© PhotoNews
| Minister Sven Gatz (Open VLD), bevoegd voor de Promotie van Meertaligheid.

Onze hoofdstad is op zaterdag 26 september twee primeurs rijker. Die dag vindt er in Brussel voor het eerst de 'Dag van de Meertaligheid' plaats, alsook de eerste 'Brusselse Raad voor Meertaligheid' wordt dan geïnstalleerd. De Brusselse minister voor de Promotie van de Meertaligheid in Brussel Sven Gatz (Open VLD) mag het hele gebeuren in goede banen leiden.

Het Brusselse gewest en haar 1,2 miljoen inwoners, ongeveer 180 nationaliteiten en meer dan 100 verschillende gesproken talen bruisen van de meertaligheid. De kennis van meerdere talen is haast een kenmerk geworden van de Brusselse identiteit.

De eerste Brusselse 'Dag van de Meertaligheid' wil iedereen die met meertaligheid in Brussel begaan is, samenbrengen om plannen en ideeën uit te wisselen en kennis te maken met andere talen.
In de voormiddag wordt de dag plechtig gestart met de lancering van de nieuwe 'Raad voor Meertaligheid'. Nadien licht minister Sven Gatz (Open VLD) het nieuwe initiatief BeTalky toe en wordt het logo van de Brusselse meertaligheid voorgesteld.

Stand-up comedian Dena Vahdani sluit af met een luchtige blik op meertaligheid. Het praktische werk komt in de namiddag aan bod. Het Huis van het Nederlands organiseert in de Spiegelzaal van het parlement conversatietafels waarbij je al doende van elkaar andere talen leert en aan het eind van de dag volgt nog een stijlvolle en meertalige aperitief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?