| Basisschool Pistache in Schaarbeek.

Eerste meertalige basisschool Pistache krijgt nieuwbouw op voormalige Pacheco-site

ZM
© BRUZZ
20/05/2021

In het voorjaar van 2022 verhuizen de leerlingen van basisschool Pistache tijdelijk naar het Jambline de Meux plein in Schaarbeek, terwijl er op de voormalige Pacheco-site aan een nieuwbouw voor de school wordt gewerkt. Go! Scholengroep Brussel heeft de Pistacheschool overgenomen en het project wordt gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Het was even zoeken, maar de Pistacheschool in Schaarbeek heeft een nieuwe site gevonden. In 2011 richtte Veronique van Merris met eigen middelen Pistache op als eerste tweetalige kleuterschool in België. Sinds de officiële erkenning van de Vlaamse Gemeenschap in 2014 is het aantal inschrijvingen sterk toegenomen en moet de school zich verspreiden over drie locaties verspreid over het Brussels Gewest.

Vanaf het voorjaar 2022 verhuizen de leerlingen tijdelijk naar het leegstaand gebouw van de vroegere GO! basisschool Carolus Magnus op het Jambline de Meux plein in Schaarbeek.

In een volgende fase krijgt de school een definitieve bestemming in een nieuwbouw met een ontwikkelingskost van 23.315.000 euro. Op de site komt een kinderdagverblijf, basisschool en secundaire school.

Meertaligheid troef

“Met veel plezier kan ik ook als Brussels minister voor de Promotie van Meertaligheid deze VGC-investering in een splinternieuwe infrastructuur voor de eerste echt meertalige basisschool bekendmaken”, zegt Sven Gatz (Open VLD). “Ik hoop dat er de komende jaren nog veel zulke scholen zullen volgen, zodat de jongeren van onze superdiverse stad op termijn allemaal meertalig worden.”

Ook Jurgen Wayenberg, algemeen directeur GO! Scholengroep Brussel, onderstreept het belang van een meertalige school: “We zijn overtuigd dat een goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels in combinatie met de thuistaal leerlingen sterker maakt om te leven en te werken in een multiculturele en diverse samenleving.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni