Eerste steen gelegd voor uitbreiding Anderlechtse school Scheutplaneet

Sven Gatz legt de eerste steen voor de uitbreiding van de Scheutplaneet.

Brussels minister Sven Gatz (Open VLD), in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, heeft donderdag de eerste steen gelegd van de renovatie en uitbreiding van de Anderlechtse school Scheutplaneet. Binnenkort kunnen 480 leerlingen samen genieten van een vernieuwd gebouw met een eigen turnzaal.

De vrije, katholieke basisschool Scheutplaneet aan de drukke Ninoofsesteenweg kan na de werken rekenen op een veilige school met moderne infrastructuur. Van verbouwingsplannen is al sinds 2007 sprake, maar nu worden ze eindelijk realiteit.

"Tot in 2020 deelden we de campus met de leerlingen van de eerste graad van het Imelda-Instituut. Door hun verhuizing naar de Saint-Michelsite in Sint-Jans-Molenbeek hebben we ruimte om te groeien tot een dubbele basisschool. Hier zullen weldra 480 leerlingen samen met hun ouders met veel goesting kunnen samen leven en samen leren," vertelt directeur Kati Peirlinck.

Eenmaal door de toegangspoort van de Scheutplaneet biedt de school de kinderen een oase van ruimte, met een speelplaats van 3.000 vierkante meter. Die krijgt een volledige make-over met een voetbalveldje, meer groen, verschillende niveaus en aansluitend een turnzaal.

"Met de make-over van Scheutplaneet werken we zo enthousiast verder aan de vernieuwing en uitbreiding van onze schoolinfrastructuur, wat in Brussel hoognodig is om de grote vraag naar ons om zijn kwaliteit bekendstaand Nederlandstalig onderwijs te kunnen volgen," verklaart minister Gatz.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?