Woensdag werd symbolisch de eerste steen gelegd van het uitbreidingsproject.

Eerste steen gelegd voor uitbreiding Molenbeekse basisschool

© Belga
08/02/2023

De nieuwbouw- en renovatiewerken bij basisschool Paruck in Molenbeek kunnen van start gaan. Brussels minister Sven Gatz, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs en de scholenbouw, legde woensdag de eerste steen van het uitbreidingsproject.

De verbouwing en uitbreiding van de basisschool Paruck moet de capaciteit doen toenemen met 78 plaatsen. Om het ruimtegebrek aan te pakken kocht de school in 2016 al een aanpalend gebouw. Dit gebouw wordt nu samen met het bestaande schoolgebouw gerenoveerd en er komt een nieuwbouwgedeelte bij met extra klaslokalen. Ook de speelplaats van de Paruckschool zal onder handen worden genomen. De totale kostprijs wordt geraamd op ongeveer 3,37 miljoen euro.

"Met het project dat we hier in de steigers zetten, realiseren we opnieuw een uitbreiding van de capaciteit in ons onderwijs. Met die 78 nieuwe plaatsen in Paruck kunnen er in september volgend jaar 330 leerlingen en kleuters terecht in deze Molenbeekse school", zegt Gatz.

Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken afgerond in de zomer van 2024. In de tussentijd krijgen de leerlingen les in modulaire units op een nabijgelegen terrein. De VGC heeft het schoolbestuur ondersteund met een subsidie van 75.000 euro voor de huur van deze units.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Onderwijs, Sven Gatz, Paruck, basisschool, Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni