Franstalige basisscholen in Sint-Joost dicht tot 19 november

© PhotoNews
| Kinderen van de gemeentelijke basisschool Sint-Joost-aan-Zee (archief).

Door het groeiend aantal positieve gevallen onder leerkrachten en ander onderwijspersoneel heeft de gemeente Sint-Joost beslist om de gemeentelijke Franstalige basisscholen de komende drie weken te sluiten. Vanaf woensdag schakelen de lagere scholen over op afstandsonderwijs.

Overal slaat het coronavirus toe. Leerkrachten, kinderen, schoonmaakploegen en ondersteunend personeel vallen één voor één uit. Verschillende klassen in de Nederlandstalige basisschool Sint-Joost-aan-Zee en de vijf Franstalige basisscholen zijn in quarantaine.

Om de verdere verspreiding van Covid-19 in te dijken, besliste de gemeente Sint-Joost daarom vanaf woensdag over te schakelen op afstandsonderwijs in de Franstalige basisscholen. "We kunnen de alarmerende signalen niet langer negeren", zegt burgemeester Emir Kir. "We moeten de risico's voor iedereen beperken tot een minimum. Afstandsonderwijs kan daarbij helpen."

Dagopvang voorzien

De komende drie dagen zullen de kinderen aan de Tennoodse lagere scholen dus fysiek niet aanwezig moeten zijn. Nadien volgt een verlengde herfstvakantie. Ook de dagen volgend op de schoolvakantie wordt voorlopig les gegeven vanop afstand. Voor ouders die met hun kinderen nergens anders heen kunnen, voorziet de gemeente opvang.

Kinderen die thuis geen computer of laptop hebben, kunnen materiaal aanvragen via de scholen. De gemeente Sint-Joost werkt daarvoor samen met een inschakelingsbedrijf dat informaticamateriaal een tweede leven geeft. "De gezondheid blijft onze belangrijkse bekommernis, maar dat mag niet ten koste gaan van het onderwijs van onze kinderen", aldus Kir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?