Met de step naar school in Brussel

| (archiefbeeld)

Lagere scholen in Jette en Schaarbeek sluiten tijdelijk wegens besmette leerkrachten

EDB
© BRUZZ
22/10/2020
Updated: 22/10/2020 16.24u

Alle klassen van de lagere school van het Sint-Pieterscollege in de Leopold I-straat in Jette, uitgezonderd één klas van het zesde leerjaar en de kleuterafdeling, zullen tot en met 29 oktober geen les op school krijgen. Ook de basisschool Sint-Lukas in de Groenstraat in Schaarbeek sluit tot en met maandag 26 oktober de deuren wegens een besmet personeelslid.

In een brief naar de ouders legt de Jetse basisschool uit dat verschillende leerkrachten de afgelopen dagen positief testten op covid-19. Naast de zieke leerkrachten werden ook heel wat personeelsleden in verplichte quarantaine geplaatst. Het is voor de school daarom organisatorisch onmogelijk om nog kinderen op te vangen.

Alle klassen van de basisschool in de Leopold I-straat in Jette, met uitzondering van klas 6A, zullen daardoor tot en met 29 oktober geen les op school krijgen. De kleuterschool blijft wel open. Er wordt noodopvang voorzien op school tijdens de schooluren, maar die zal minimaal zijn. De kinderen zullen volgens de school zoveel als mogelijk online oefeningen aangeboden worden.

Schaarbeek

Ook de basisschool Sint-Lukas in de Groenstraat in Schaarbeek sluit tot en met maandag 26 oktober de deuren wegens een besmet personeelslid.

Op woensdagavond kreeg de school het bericht van een positief getest personeelslid. “De school volgt nu de opgelegde procedure,” klinkt het in een mededeling naar de ouders. “Daar er sprake is van een hoog risico voor een groot deel van ons team, zijn we genoodzaakt om een drastische beslissing te nemen en de school te sluiten voor de komende twee schooldagen.”

De school besliste om de deuren dicht te houden van donderdag 22 oktober tot en met maandag 26 oktober 2020. Voor maandag 26 oktober wordt noodopvang voorzien.

Het zijn niet de eerste scholen in Brussel die moeten sluiten omwille van coronabesmettingen. De afgelopen dagen kondigden meerdere scholen aan tijdelijk de deuren te moeten sluiten.

Zes leerkrachten besmet

In Anderlecht sloot vorige week nog de basisschool Nellie Melba, omdat een leerkracht positief had getest en vijf andere leerkrachten daarom in quarantaine moesten. Nu blijkt dat al deze leerkrachten ook positief getest zijn, dus de school zal zeker nog een week langer gesloten blijven. Karin Struys van het gemeenschapsonderwijs (GO!) bevestigt wel dat de leerlingen van thuis uit les zullen kunnen blijven volgen.

Struys gaf ook mee dat de basisscholen Theodoortje in Jette en de kleuterafdeling van basisschool De Wimpel nog tot morgen gesloten blijven, nadat de leerlingen een week thuis les moesten volgen door corona. Ook in de wijkschool van basisschool De Mozaïek hadden er drie klassen geen les op de school zelf tot en met morgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Onderwijs , sint-pieterscollege basisschool , coronabesmettingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni