Gatz investeert 1 miljoen euro in sportzalen Nederlandstalige scholen

© Photonews

Sven Gatz (Open VLD), binnen de Vlaamse gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, investeert 1 miljoen euro in twee sportzalen van Nederlandstalige scholen in Brussel.

Omdat het aantal leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel blijft stijgen, investeert de VGC ook in turn- en sportzalen van scholen. De VGC wil ook dat de sportinfrastructuur niet alleen door de leerlingen tijdens de schooluren kan gebruikt worden, maar ook door de buurt en door sportverenigingen buiten de schooluren.

"We willen nieuwe onderwijs- en sportinfrastructuur maximaal laten renderen voor de leerlingen, maar ook voor hun ouders, de buurt en voor sportverenigingen na de schooltijd", legt Gatz uit. "Daarom overtuigen we scholen om afspraken te maken over het naschools gebruik ervan. Vrijdagnamiddag turnen voor de leerlingen, vrijdagavond zaalvoetbalcompetitie, zondagochtend yoga-initiatie voor senioren."

Concreet gaat het geld naar een nieuwe turnzaal voor basisschool Scheutplaneet aan de Ninoofsesteenweg in Anderlecht. Daar wordt de oude turnzaal afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe turnzaal en een beter ingerichte speelplaats. De nieuwe turnzaal moet op 1 september 2021 klaar zijn voor gebruik.

Daarnaast krijgt het Maria Boodschaplyceum aan de Moutstraat in Brussel Stad een sportzaal die half ingegraven wordt en waarbij het dak extra plaats biedt voor de speelplaats. Bedoeling is dat die sporthal bij het begin van het schooljaar 2022-2023 klaar is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?