Gatz organiseert infobeurs voor iedereen die overweegt leerkracht te worden

© Unsplash

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseert op 26 januari een infobeurs voor potentiële leerkrachten. Met de infobeurs wil minister Gatz iedereen die op dit moment aan de slag is in de privé-sector of bij de overheid, maar een stap naar het onderwijs overweegt, gerichter informeren.

Op de beurs kunnen geïnteresseerden terecht voor informatie over onder andere verloning, vereiste diploma’s en mogelijke opleidingstrajecten binnen het Brussels onderwijs.

"Het is één van de acties die we ondernemen om het lerarentekort dat zich vandaag stevig laat voelen in de Brusselse scholen aan te pakken”, zegt Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. “Het aantrekken van mensen uit de privésector of de overheid is daarom, naast andere maatregelen, een belangrijke prioriteit. Ook ex-leerkrachten die met pensioen zijn, maar graag terug een handje helpen in de Brusselse scholen kunnen op de beurs terecht voor informatie. We willen ook beroep doen op hun ervaring."

De beurs vindt plaats van 14 tot 19 uur bij de VGC, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. De VGC meldt dat inschrijven verplicht is via deze pagina.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?