1 september 2021: eerste schooldag in het kleuteronderwijs en lager onderwijs (Institut des Dames de Marie - Ecole du bonheur in Sint-Lambrechts-Woluwe)

| (archiefbeeld)

GO! Scholengroep Brussel lanceert campagne om energie te besparen

AD
© BRUZZ
29/09/2022

Het Brusselse Gemeenschapsonderwijs lanceert ‘Energy Race’: een campagne waarin personeel, leerlingen en cursisten worden uitgedaagd om jaarlijks tot 10 procent energie te besparen.

De campagne kadert in het Plan voor Lokale Actie voor het Gebruik van Energie (PLAGE), een initiatief van Leefmilieu Brussel, om het energieverbruik in Brusselse gebouwen te verminderen, en zo de impact op het milieu en de energiefactuur te verkleinen.

Meer dan 100 instellingen doen mee met de campagne. Jaarlijks zouden zij allemaal 5 à 10 procent besparen op gas en elektriciteit. Tegen 2025 moet de PLAGE-doelstelling van 10 procent globale besparing – ofwel 2,5 miljoen kilowattuur – bereikt zijn.

Wedstrijd

Om medewerkers, leerlingen en cursisten te motiveren, organiseert de scholengroep een wedstrijd waarbij de domeinen het tegen elkaar opnemen. Het doel is om tussen november en april zoveel mogelijk te besparen op gas en elektriciteit.

“Door de stijgende energiekosten zijn onze scholen, kinderdagverblijven, academies, internaten en centrale diensten genoodzaakt om zoveel mogelijk te besparen op gas en elektriciteit”, zegt Jurgen Wayenberg, algemeen directeur van de GO! Scholengroep Brussel, in een persbericht.

“De Energy Race-campagne en -wedstrijd zijn een extra stimulans. Dit zal echter niet volstaan om de stijgende kosten te drukken. Daarom pleiten we ook voor overheidssteun om te vermijden dat we moeten besparen op didactisch materiaal en werkingsmiddelen”, aldus de directeur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni