Groen licht voor renovatie scholen Petits Ballons en Poelbos in Jette

© Kabinet Pascal Smet

Het Brussels Gewest heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de heropbouw van de school Petits Ballons en de bouw van de nieuwe Poelbosschool afgeleverd. Dat maakt staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels – SP.A) bekend.

“Deze bouwvergunning is de kroon op een kwalitatief en modern project van de gemeente Jette. Het ontwerp voorziet een gezondere en groenere omgeving voor kinderen. De nieuwe gebouwen zijn ontworpen met meer ruimte voor lichtinval met het oog op energiebesparing,” aldus Smet.

“Na verschillende onverwachte wendingen is de gemeente Jette verheugd dat dit gevoelige renovatie- en bouwdossier van scholen op een beschermde site weer verder kan. Dankzij dit project kunnen de jongste generaties in optimale omstandigheden les krijgen,” reageert burgemeester van Jette Hervé Doyen (CDH).

De Franstalige kleuterschool Petits Ballons wordt heropgebouwd met plaats voor acht kleuterklassen, een kinderopvang en een refter. De Poelbosschool krijgt een nieuw gebouw met acht kleuterklassen, twee lagere schoolklassen, een kinderopvang en een refter. Er werd voor beide scholen een gemeenschappelijke sportzaal ontworpen. Tot slot krijgt ook de omgeving van Poelbos een make-over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?