Hogeschool Odisee opent co-working space waar ook buren welkom zijn

29/08/2023

Hogeschool Odisee opent op haar campus in Brussel een co-working space waar niet alleen personeel maar ook Brusselaars elkaar kunnen ontmoeten. De gloednieuwe samenwerkplek is op de hoogste verdieping van het T'Serclaesgebouw en werd gerealiseerd dank zij subsidies van het Vlaams Brusselfonds.

Sinds de coronapandemie ging ook de Brusselse campus van Hogeschool Odisee over naar een nieuwe manier van werken. Het personeel koos er resoluut voor een mix van thuiswerk en naar kantoor pendelen. Dat leidde er soms toe dat kantoorruimtes een hele namiddag leegstonden. Daar wilde Odisee iets aan doen, bij voorkeur door er ook de buurt bij te betrekken.

Enkele kantoorruimtes op de zevende verdieping ondergingen daarom een metamorfose. Van aparte werkruimtes werden ze omgebouwd tot ontmoetingsplekken waar iedereen welkom is om op een formele of informele manier aan de slag te gaan. Ook externe organisaties kunnen zich melden.

De nieuwe ruimtes bevinden zich op dezelfde verdieping als de kantoren van de directie, de studentenvertegenwoordigers en andere medewerkers. "We hopen vooral dat ons worklab de kiem kan leggen voor duurzame relaties met de organisaties," vertelt Greet Raspoet, Directeur Algemeen Beheer.

236.000 euro subsidies

De realisatie van dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de subsidies van het Vlaams Brusselfonds, voor een totaalbedrag van 236.000 euro. Het Brusselfonds ondersteunt initatieven rond welzijn, cultuur en onderwijs voor de Vlaamse gemeenschap in de hoofdstad. Hiermee wordt het worklab van Odisee een zogenaamde broedplek; een plek waar samenwerking, verbinding en de uitbouw van het Nederlandstalig gemeenschapsnetwerk centraal staan. Naast de broedplek bij Odisee zijn er in Brussel nog 12 van zulke plekken te vinden.

“Odisee kiest hiermee als hogeschool resoluut voor samenwerking en ontmoeting", aldus Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel. "Door ruimte te delen met verschillende organisaties ondersteunt ze ook het gemeenschappelijk project dat er samen kan geschreven worden."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni