| De Vlaamse minister van Media speelt een videogame.

Vlaams minister Benjamin Dalle kondigt structurele steun aan voor games.brussels

04/07/2023

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en het Vlaams Audiovisueel Fonds voorzien voortaan een structurele ondersteuning voor games.brussels, een non-profitorganisatie die Brusselse ontwikkelaars van videogames ondersteunt. Er zal jaarlijks zo’n 15.000 euro worden vrijgemaakt.

Games.brussels vertegenwoordigt Brusselse ontwikkelaars en onderneemt verschillende initiatieven om Brusselse ontwikkelaars van videogames te ondersteunen. Met zijn beslissing wil Dalle de Brusselse non-profit organisatie extra ondersteunen. Via het Gamefonds binnen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maakt hij jaarlijks 15.000 euro vrij. “Met deze extra ondersteuning bieden we de mogelijkheid om ook in Brussel een echte hotspot voor gameontwikkelaars uit te bouwen.”

Het bedrag dient om de werking van games.brussels structureel te ondersteunen en om specifieke events en ontmoetingen op poten te zetten, zoals initiatieven die inclusie en diversiteit bevorderen of die voor verbinding zorgen tussen Vlaamse en Waalse studio’s. “We geven al jaren structurele steun aan de Vlaamse beroepsorganisatie FLEGA en werken nauw met hen samen. Nu willen we een gelijkaardige relatie uitbouwen met de Brusselse beroepsorganisatie games.brussels”, aldus Koen Van Bockstal, directeur-intendant van het VAF.

Daarnaast wordt games.brussels gevraagd om Vlaamse studio’s actief te betrekken bij hun reguliere events en hun werkruimte open te stellen voor bezoeken van Nederlandstalige organisaties, zoals scholen of jeugdbewegingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni