KA Etterbeek en Athénée Jean Absil gaan samen voor meertalig onderwijs

© KA Etterbeek
| Klasbeeld uit het atheneum van Etterbeek

Het Koninklijk Atheneum van Etterbeek en het Franstalig atheneum Jean Absil denken nu al samen na over een verregaande samenwerking rond meertalig onderwijs. Dat vernam BRUZZ en is bevestigd door Jurgen Wayenberg, directeur van de Scholengroep Brussel. Het nieuws valt op het moment dat de rectoren van de VUB en de ULB gezamenlijk pleiten voor meertalig secundair onderwijs in Brussel.

Het Athénée Royal Jean Absil en het Koninklijk Atheneum van Etterbeek (GO-Brussel) willen samen meertalig onderwijs aanbieden. “De plannen bevinden zich wel in een embryonaal stadium” zegt Jurgen Wayenberg, "maar gepraat wordt er wel." Wayenberg is de algemeen directeur van de Scholengroep Brussel.

Beide scholen kijken nu wat haalbaar is. VUB en ULB zullen het project mee ondersteunen. Wayenberg wil er aan de telefoon géén timing op plakken. “Zeker is wel dat we willen vertrekken vanuit een sterk Nederlands. Elkaar verzwakken is géén optie”.

De vraag naar meertalig onderwijs is groot, zeer zeker bij de Brusselaar. Dat bleek nog uit de laatste Taalbarometer. Maar het aanbod is nagenoeg onbestaande, zeker aan Nederlandstalige kant. Aan Franstalige kant heb je wel 18 lagere en 15 secundaire immersiescholen.

Aan Nederlandstalige kant pioniert het atheneum van Sint-Pieters-Woluwe al enkele jaren met meertalig onderwijs: er wordt Frans –en Engelstalig immersieonderwijs aangeboden. Je kan er eveneens lessen Chinees en Fins volgen.

Meertaligheid

Brussel is officieel een tweetalige stad, maar als internationale hoofdstad worden er nog honderden andere talen gesproken. BRUZZ volgt voor je op hoe inwoners en instanties daarmee omgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?