Kleuters in het gemeenschapsonderwijs moeten godsdienstles of zedenleer krijgen

© PhotoNews
| De invoer van levensbeschouwelijke lessen in de derde kleuterklas is toe te schrijven aan de verlaging van de leerplicht van 6 naar 5 jaar.

Kinderen in de derde kleuterklas moeten vanaf het schooljaar 2020-2021 godsdienstlessen of zedenleer krijgen in de scholen van het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Dat zegt de Raad van State in een nieuw advies, zo staat vandaag te lezen in Het Nieuwsblad.

De invoer van levensbeschouwelijke vakken in de kleuterklassen van het gemeenschapsonderwijs is toe te schrijven aan de verlaging van de leerplicht van 6 naar 5 jaar. Dat zorgt ervoor dat kinderen al in de derde kleuterklas godsdienst- of zedenleer moeten krijgen in scholen van openbare besturen.

De Vlaamse regering liet al blijken niet happig te zijn om de kleuters twee uur godsdienst of zedenleer in de week te willen voorschotelen, maar de Raad van State zegt nu duidelijk dat Vlaanderen verplicht is om dat wel op een of andere manier te organiseren.

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zei eerder in het parlement dat levensbeschouwing aan bod zou kunnen komen via het vak wereldoriƫntatie. Vraag is of dat zal volstaan. "We werken aan een regeling om tegemoet te komen aan de opmerkingen van de Raad van State," aldus het kabinet van de onderwijsminister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?