'Klokkenluider' van Lakense basisschool ontslagen

© Google Streetview
| Basisschool les Magnolias vlakbij de Heizel.

Op de gemeenteraad van Brussel-Stad is maandagavond achter gesloten deuren beslist om een onderwijzeres van de Franstalige basisschool Les Magnolias te ontslaan. De vrouw zou verschillende van haar collega's hebben bedreigd.

De vrouw wierp zich op als klokkenluidster, ook al liep er al een onderzoek door de pedagogische inspectie. Omdat ze de schooldirectie ervan verdacht geld te verduisteren, legde ze klacht neer bij de Fédération Wallonie-Bruxelles en het Brussels parket tegen de schooldirectie.

Een onderzoek wees inderdaad uit dat schoolfacturen overdreven hoog waren geweest. Er werd te veel geld gevraagd voor de verplichte turnkledij. Het surplus werd wel opnieuw geïnvesteerd in schoolmateriaal, van geldverduistering was dus geen sprake.

Intimidatie

De onderwijzeres diende niet minder dan 15 klachten in tegen de directie, maar ook tegen een vakbondsafgevaardigde. Bovendien zou ze collega's en schooldirecteuren afgedreigd hebben. De directie van het departement Openbaar Onderwijs bij de stad Brussel sprak van intimidatie.

Op de gemeenteraad moest daarom gestemd worden over haar ontslag. Tien raadsleden stemden tegen, 22 waren voorstander. Drie personen onthielden zich.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?