Maria-Boodschaplyceum schakelt over op afstandsonderwijs

EDB
© BRUZZ
25/11/2021

Vanaf maandag zullen leerlingen van de tweede en derde graad van het Maria-Boodschaplyceum in Brussel afstandsonderwijs krijgen. Voor leerlingen van de eerste graad gaat de maatregel in vanaf donderdag. Met de afkoelingsweek hoopt de directie de examens – die vanaf 6 december van start gaan – op school te kunnen organiseren.

Het aantal coronabesmettingen op scholen blijft toenemen en ook steeds meer leerkrachten zitten in quarantaine. Daarom heeft het Maria-Boodschaplyceum in Brussel donderdag beslist om tijdelijk over te schakelen op afstandsonderwijs. Vanaf maandag zullen leerlingen van de tweede en derde graad digitaal les krijgen: zowel de leerlingen als de leerkrachten blijven dan gedurende ongeveer anderhalve week thuis. Voor de leerlingen van de eerste graad gaat de maatregel pas in vanaf donderdag.

“We bevonden ons nu al in een situatie waarbij heel wat leerkrachten in quarantaine zaten en van thuis uit les gaven,” vertelt directeur ad interim Tie Roefs. “Vanaf maandag zullen ook de leerlingen van de tweede en derde graad thuis blijven. Met die maatregel hopen we ervoor te kunnen zorgen dat we de examens op school kunnen organiseren.”

Examens

Voor de tweede en derde graad starten de examens op 6 december. “Met deze pauze hopen we de organisatie van de examens dus te verzekeren,” aldus Roefs. “Omdat de examens van de leerlingen in eerste graad pas later starten, houden we hen nog wat langer op school: anders had de te overbruggen periode te lang geweest.”

Woensdag pleitte de onderwijskoepel van het Katholiek Onderwijs er al voor om een week afstandsonderwijs in te lassen in de week voor de examenperiode. Op die manier wil de onderwijskoepel quarantaines tijdens de examens vermijden. “Met onze maatregel hebben we op die vraag gereageerd,” aldus nog Roefs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni