Minister Gatz huldigt schoolcampus in oude sigarettenfabriek officieel in

© Kabinet Sven Gatz
| Minister Gatz was woensdag aanwezig bij de inhuldiging van de nieuwe campus

GO! 4 cITy van het Gemeenschapsonderwijs en het Imelda-instituut van de vzw KATOBA hebben woensdag officieel de deuren van de nieuwe campus St. Michel in de Picardstraat in Molenbeek geopend. Brussels minister en collegelid bevoegd voor Onderwijs in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Sven Gatz (Open VLD) mocht de opening van de school in het voormalige tabaksdepot van sigarettenmerk Saint-Michel plechtig inhuldigen.

De twee secundaire scholen op de campus St. Michel bieden samen plaats aan 1.400 leerlingen en die zijn intussen wel al vertrouwd met hun schoolomgeving. Op 1 september 2020 trokken de leerlingen van het Imelda Instituut van het schoolbestuur vzw KatOBA als eerste in de nieuwe gebouwen. Een paar maanden later volgde GO! 4 cITy.

Door de coronapandemie kon de officiële opening nu pas volgen. Elke school heeft er 7.500m² aan moderne klaslokalen en lesruimte ter beschikking en samen delen ze 3.000m² buitenruimte en 2.000m² sportinfrastructuur. De VGC stelt de sportzalen na schooltijd open voor andere organisaties.

capture.jpg
© Kabinet Sven Gatz
| De nieuwe campus in Molenbeek in een voormalige sigarettenfabriek

Het enorme project waarbij het oude tabaksdepot van Saint-Michel werd omgevormd tot een moderne en passieve schoolcampus gebeurde in opdracht van de VGC en kwam tot stand via een publiek-private samenwerking met Kairos NV. De bouw kostte in totaal 41 miljoen euro.

"Met deze gloednieuwe campus in de dichtbevolkte Maritiemwijk willen we tegemoet komen aan de groeiende vraag naar Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. Het resultaat is een iconische state-of-the-art campus, met erg moderne klaslokalen en ateliers en een dakspeelplaats met een mooi zicht op de stad", zegt minister Gatz.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?