L'Institut des Dames de Marie in Sint-Lambrechts-Woluwe

| L'Institut des Dames de Marie in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Mondmaskerplicht in kunst- en volwassenonderwijs blijft in Brussel

© Belga
23/08/2021

Vanaf 1 september kan in het deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs in Vlaanderen les gevolgd worden zonder mondmasker. In de centra voor basiseducatie in Brussel blijft het wel nog verplicht. Dat is maandag beslist na overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en vertegenwoordigers van het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs. Voor de activiteiten buiten de klas gelden de regels die ook van kracht zijn in de rest van de samenleving.

Voor de min 12-jarigen in het deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen verdwijnen alle beperkende maatregelen, zoals de mondmaskerplicht. In de centra voor volwassenenonderwijs en de centra voor basiseducatie in Brussel, waar de coronacijfers slechter zijn dan in Vlaanderen, blijft wel nog een algemene mondmaskerplicht gelden en dat tot minstens eind september. Ook op andere plaatsen waar de cijfers sterk afwijken, kan de mondmaskerplicht opnieuw worden ingevoerd, kunnen klasgroepen preventief worden getest of in quaraintaine geplaatst.

De preventieadviseur kan ook per lokaal maatregelen opleggen zoals een CO2-meter, een beperking van de capaciteit of mondmaskerplicht. Eerder werd al beslist dat de leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs in Vlaanderen vanaf 1 september les kunnen volgen zonder mondmasker. Voor het secundair geldt dat er opnieuw les mag worden gegeven en gevolgd zonder mondmasker als wordt stilgezeten. Maar ook hier gelden er strengere regels in Brussel. Omwille van de lagere vaccinatiegraad in Brussel blijven de maskers hier nog zeker tot eind september verplicht in de klas.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni