Muurschildering over conflict Israël-Palestina in Laken

© Stad Brussel
| Een van de twee muurschilderingen in het atheneum Marguerite Yourcenar.

Voortaan sieren twee fresco’s de muren van atheneum Marguerite Yourcenar in Laken. De kunstwerken zijn een weerslag van een schoolreis naar Israël en Palestina, in een poging het conflict beter te begrijpen.

De kunstwerken zijn gemaakt door de Brusselse artiesten Samuel Idmtal en Orlando Kintero. Ze kaderen in het project van de vzw Actions In the Mediterranean (AIM), die de dialoog wil aangaan over het conflict Israël-Palestina.

Met vzw AIM zijn 15 leerlingen van atheneum Marguerite Yourcenar afgelopen februari ook echt op bezoek geweest in beide landen, na maandenlange voorbereiding met debatten en workshops. Het is de vijfde keer dat de school hieraan deelneemt, en ditmaal is de ervaring vereeuwigd in een fresco.

Street Art Parcours

De kunstenaars werden door de leerlingen zelf gekozen. Ze kregen carte blanche, maar verwijzen duidelijk naar het project. Het ene fresco toont de muur tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever, het tweede toont de ‘brug van de verzoening.’ Een allusie op Antoine de Saint-Exupéry: “De mens bouwt te veel muren en te weinig bruggen.”

Het fresco is meteen ook opgenomen in het Street Art Parcours van de Stad Brussel. Schepen van Cultuur Karine Lalieux en van Onderwijs Faouzia Hariche, maakten de muurschildering mee mogelijk.

181119 fresco atheneum yourcenar 1
© Stad Brussel
| Tijdens de inhuldiging van het fresco op atheneum Marguerite Yourcenar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?