© PhotoNews | De campus in Etterbeek, waar het merendeel van de studenten les volgen.

Nieuwe inschrijvingen aan VUB met tien procent gestegen

JDK
© Belga
23/09/2022

De inschrijvingsperiode is nog volop bezig, maar aan de Vrije Universiteit Brussel zijn er nu al tien procent meer nieuwe inschrijvingen dan in dezelfde periode vorig jaar. De wetenschappelijke richtingen en talen zitten in de lift.

Net als in de voorgaande jaren zet de stijgende trend in de inschrijvingscijfers zich door aan de VUB. De sterkst stijgende bacheloropleidingen zijn Business Economics, Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie en Biomedische Wetenschappen.

Ook de bacheloropleidingen van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, waaronder de nieuwe opleiding Linguistics en Literary Studies, trekken voor het tweede jaar op rij meer nieuwe studenten aan. Op de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen is de stijging vooral de verdienste van de gloednieuwe en in Vlaanderen unieke bacheloropleiding Artificiële Intelligentie.

Engelstalige opleidingen

Een opvallende vaststelling is dat de drie Engelstalige bacheloropleidingen Social Sciences, Business Economics en Linguistics en Literary Studies in de lift zitten. "Al sinds haar ontstaan is de VUB door haar ligging in de hoofdstad van Europa een internationale universiteit met ongeveer 25 procent internationale studenten. Onze internationale aantrekkingskracht is een verrijking voor de universitaire gemeenschap, zowel voor de Belgische als voor de internationale studenten", zegt VUB-rector Jan Danckaert.

Van alle nieuwe studenten nam 81 procent deel aan de onthaaldagen op de VUB-campus in Etterbeek. Op 26 september start het academiejaar 2022-2023 aan de VUB, maar de inschrijvingsperiode loopt nog tot 30 september.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie