| De nieuwe middelbare school komt in de Frans Vekemansstraat te liggen.

Nieuwe Nederlandstalige school voor Neder-Over-Heembeek

EC
© BRUZZ
04/03/2021

In Neder-Over-Heembeek komt een nieuwe, Nederlandstalige secundaire school. Er is plaats voor 632 leerlingen uit de eerste graad. De werken moeten volgend jaar starten.

Dat kondigt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan. De plannen voor de nieuwe school komen van het schoolbestuur vzw Sint-Goedele Brussel.

De werken voor de nieuwe school moeten in 2022 starten. De ingang zal in de Frans Vekemansstraat liggen, dichtbij het Peter Benoitplein. De eerste schetsen voorzien een nieuw schoolgebouw met een sportzaal, die opengesteld kan worden voor de buurt. Verder krijgen de bestaande gebouwen op de site een renovatie om klaslokalen en labo's van te maken. In totaal moet er plaats zijn voor 632 leerlingen uit de eerste graad, zowel voor ASO, TSO als BSO.

De kosten voor de werken zijn geschat op 9,5 miljoen euro. De VGC subsidieert die met 6,3 miljoen euro.

Plaatsen uitbreiden

“Door de groei van ons Nederlandstalig basisonderwijs de jongste jaren, investeert de VGC nu ook steeds meer in infrastructuur voor het secundair onderwijs”, zegt bevoegd VGC-collegelid voor Onderwijs Sven Gatz (Open VLD). "Zo kunnen deze scholen voldoende aanbod creëren, met diverse studierichtingen, voor de doorstroming naar het secundair onderwijs."

In Neder-Over-Heembeek is de basisschool LeoXIII enkele jaren geleden al uitgebreid om er dubbel zoveel leerlingen te ontvangen. “Voor deze leerlingen en vele andere kinderen uit Brussel en de noordrand, komt er over enkele jaren nu ook een nieuwe secundaire school”, zegt Gatz.

De werken starten over een jaar. In 2024 zou de school klaar moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Onderwijs , Sven Gatz , VGC onderwijs , scholenbouw , secundaire scholen , secundair onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni