© Kabinet-Gatz | Met de Buitenspel-subsidies konden al 120 speelplaatsen gerenoveerd worden. Zoals onlangs nog hier, in de nieuwe basisschool Voorzienigheid in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Nieuwe speelplaatsen voor drie Nederlandstalige scholen

EC
© BRUZZ
04/12/2020

Drie Nederlandstalige scholen in Brussel krijgen samen 300.000 euro om hun speelplaats te renoveren tot een creatieve en uitdagende speelplek. Het geld komt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Het gaat om basisschool Onze-Lieve-Vrouw in Evere, basisschool Sint-Jozef in Anderlecht en het technisch atheneum Victor Horta in Evere.

Met de Buitenspel-subsidies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie konden al 120 Brusselse scholen hun speelplaats vernieuwen. Deze maand komen daar dus drie nieuwe scholen bij. Ze krijgen elk voldoende budget om hun volledige speelplaats onder handen te nemen.

"Leerkrachten, leerlingen en ouders werken mee aan de nieuwe inrichting", laat VGC-collegelid voor Nederlandstalig Onderwijs Sven Gatz (Open VLD) weten in een persbericht. De bedoeling is om de speelplaatsen om te vormen tot een "plek op maat van de leerlingen", zo klinkt het, met ruimte voor creativiteit, spel en rust.

'Op maat'

Nu gaat het om basisschool Onze-Lieve-Vrouw in Evere, de Victor Hortaschool in Evere en de Sint-Jozefschool voor bijzonder lager onderwijs. Die laatste bevindt zich nu nog in Sint-Jans-Molenbeek, maar krijgt een nieuwe locatie in Anderlecht op de Itterbeekselaan.

“Het subsidiekader ‘Buitenspel’ blijft voor onze scholen aantrekkelijk", zegt Gatz. "In totaal konden al 120 speelplaatsen gerenoveerd worden met deze subsidies, voor een totaalbedrag van 11.543.253 euro. Het leuke is bovendien dat elk dossier anders is, omdat het op maat is gemaakt volgens de wensen van de school, de leerlingen en hun ouders."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Evere, Onderwijs, speelplaatsen, BuitenSpel-subsidie, Sven Gatz, VGC onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie