Nieuwe vleugel voor overvolle basisschool De Vijvers

190321 Basisschool De Vijvers
© Google
| Gemeentelijke basisschool De Vijvers in Anderlecht.
© Google
| Gemeentelijke basisschool De Vijvers in Anderlecht.

De gemeentelijke basisschool De Vijvers krijgt er een nieuw gebouw bij. Hoognodig, want de leraarskamer werd al opgeofferd, en de godsdienstles gaat door op de gang. Wanneer de werken kunnen starten, is nog niet duidelijk.

Basisschool De Vijvers/Les Etangs in Anderlecht herbergt zowel een Nederlands- als een Franstalige gemeenteschool. Die barsten stilaan uit hun voegen en dus krijgen de twee afdelingen een nieuwe vleugel. Er komen ook een nieuwe gedeelde sportzaal en eetzalen.

“Het is geen capaciteitsuitbreiding. We maken gewoon opnieuw plaats in de school, die nu helemaal volgepropt zit,” zegt Elke Roex (SP.A), schepen van Onderwijs in Anderlecht. “Er is geen leraarskamer meer, de directie heeft geen eigen ruimte, er is geen opvanglokaal en de godsdienstlessen gaan noodgedwongen door op de gang. Er staan zelfs al extra containers.”

Eerste schijf

De gemeente heeft subsidiedossiers ingediend bij zowel de Vlaamse als Franse Gemeenschap. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kondigt vandaag aan dat de eerste schijf van 1 miljoen euro is toegekend. “Maar daar moeten nog subsidies bijkomen. Het project zal in totaal zo’n 14 miljoen euro kosten,” zegt Roex.

“We wachten nu nog op de definitieve berekening van de subsidies. Wanneer de werken kunnen starten, is nog onduidelijk. Ook dat zijn we nu aan het bekijken,” aldus de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?